Når man taler om tandlægeskræk, taler man klinisk om en fobi, nemlig odontofobi. Ved tandlægeskræk forstås enten en fobi over for tandlæger eller det at gå til tandlægen. Mange mennesker er dog ikke lige så forstående overfor det at have tandlægeskræk, som de er overfor eksempelvis det at have araknofobi, nemlig fobi overfor edderkopper. Mange lider af tandlægeskræk, og det er derfor vigtigt som tandlæge at kunne få sine patienter til at føle sig i trygge rammer. Dette gælder fra ankomst til klinikken, under behandlingen og til patienten efterlader klinikken igen. Teamet ved Nørreport Tandlægerne ønsker netop at gøre dit tandlægebesøg til en god oplevelse!

Mens man kan have mildere og svære grad af tandlægeskræk, har studier vist, at den bedste behandling mod tandlægeskræk er via samtaler. Vi tager os tid til at snakke med patienten og høre, om der er nogle specifikke ting eller procedurer, som vedkommende ikke bryder sig om. Nogle patienter ønsker, at tandlægen forklarer hvert trin af behandlingen løbende, mens andre patienter selv ønsker at holde spytsuget. Vi har erfaret, at jo mere patienterne selv er inddraget i deres behandling, jo større tryghed får de.

Hvis det er muligt at ændre på noget under behandlingen, som ikke kompromitterer vores arbejdsgang, så gør vi det med stor glæde! Det eneste vi kræver fra vores patienter er, hvad de har på hjerte i forbindelse med behandlingen, så vi kan gøre oplevelsen bedre for begge parter ☺