Er du dagligt plaget af spændingshovedpine?

Mens mange mennesker til dagligt døjer med spændingshovedpine, er det de færreste der ved, at hovedpinen kan stamme fra deres måde at tygge sammen på. Hører du under denne gruppe af mennesker, bør du søge hjælp hos din tandlæge. Hos NørreportTandlægerne kan vi undersøge dit bid helt smertefrit, og rådgive dig om mulig lindring.

Hvilken betydning har et skævt bid?

Ved et skævt bid forstås en ubalanceret fordeling af kontaktforholdene mellem tænderne i overkæben og underkæben. Dette bevirker, at kæbeled og muskulatur sættes på overarbejde, hvilket kan resultere i hhv. ømme kæbeled og spændingshovedpine.

Det skæve sammenbid leder ofte til et større slid af tænderne, hvilket kan gøre smerterne værre.

På klinikken benytter vi os af en enkel og smertefri undersøgelsesmetode, T-scan, som præcist undersøger netop DIT sammenbid.

T-Scan

T-scan måler trykket fra hver tand og stabiliteten af dit bid, og kan dermed fortælle, om det er årsagen til din spændingshovedpine og relaterede symptomer.

Vi erfarer, at folk kan være lidt nervøse for at blive udredt for deres smerter. T-scan er en smertefri undersøgelse, som vi med glæde anbefaler til alle, hvis spændingshovedpine kunne være relateret til deres sammenbid.

Behandling af skævt sammenbid og spændingshovedpine tilbydes ved Falkonertandlægerne.