REVNER I TÆNDERNE

Der er mange årsager til, at tænderne kan slå revner. Revner kan fx. opstå som følge af gamle sølvfyldninger og kan ofte være usynlige. Revnerne kan gå fra tyggefladen og helt ind til nerven, og når en revne går ind til tandens nerve, kan det gøre rigtig ondt. Så er det en god idé at bestille en tid til eftersyn hos os.

De ”usynlige revner” kan sammenlignes med et stenslag i en bilrude, hvor revnen spreder sig langsomt. Det kan i nogle tilfælde repareres med en plastfyldning, men som oftest vil tanden have brug for en krone, så revnen ikke vokser. Er man så uheldig, at revnen er nået ind til nerven i tanden, kan det være nødvendigt med en rodbehandling. Denne type revner i tænderne opdages ofte ved, at patienten oplever jag og smerter, når der bides hårdt. Som regel fejler tanden ikke noget.

Gamle sølvfyldninger giver ofte revnedannelser. Dette er tegn på ”træthedsbrud” i emaljen, fordi sølvet arbejder, når der sker temperaturændringer ved indtagelse af koldt eller varmt. Det starter oftest som små revner, men med tiden vil revnen forværres, og man vil kunne risikere tanden knækker. Hvis revnen er lille, er løsningen at skifte sølvfyldningen til en plastfyldning som kan lime tanden sammen. Hvis revnen derimod er for stor, bør tanden have en krone på, så den ikke knækker. Hvis revnen er blevet så stor, at den går helt ind til nerven, er en rodbehandling nødvendig, før tanden forsynes med krone. Revner fra sølvfyldninger er oftest uden symptomer, men opdages af tandplejeren eller tandlægen, der vil anbefale dig at få fyldningen skiftet. Venter man for længe eller opdager revnen for sent, vil tanden knække.

Hvis du ønsker at høre mere, så ring på telefon 43 64 89 80 eller skriv til os..

SKRIV TIL OS

    Tandlægerne Kanalens Kvarter

    Kanalens Kvarter 168
    2620 Albertslund
    Telefon 43 64 89 80
    mail@tandlægernekanalenskvarter.dk