FYLDNINGER

Har du fået et hul i en tand, skal der laves en fyldning. Vi anvender forskellige fyldningsmaterialer, primært plast, fordi plast har en lang holdbarhed, er slidstærkt og kan fås i alle tandfarver.

Plastfyldninger

Plast har mange fordele. Foruden den høje styrke, har plasten den egenskab, at den limes til tanden, således man reducerer revnedannelser, da plast holder sammen på tanden. Denne fordel kommer ligeledes tanden til gavn, da man kun behøver at fjerne den syge tandsubstans for at erstatte med en plastfyldning.

Desuden kan plast formes ned til mindste detalje, så den ligner den rigtige tand mest muligt. I den forbindelse anvendes en farveskala til at vælge den nuance det resterende af tanden fremstår i, således at fyldningen ikke kan ses af andre end fagfolk.

Plasten kan foruden anvendes til at opbygge knækkede tænder, således de fremstår som før. Hvis der over længere tid er kommet en kraftig børsteskade (usur), kan man med fordel anvende plast til at beskytte de dybere lag i tanden (dentin og nerve).

Det kan være nødvendigt med en ny plastfyldning

​Fyldninger holder ikke evigt, og slet ikke en gammel sølvfyldning (amalgam). Dertil kommer, at en plastfyldning er pænere end en sølvfyldning. Derfor vælger mange at få udskiftet gamle sølvfyldninger med nye plastfyldninger af kosmetiske årsager.

Det er i det hele taget vigtigt at være opmærksom på gamle fyldninger, fordi de kan være underminerede, men de kan også være så store, at der er risiko for, at tanden knækker. I værste fald knækker tanden på en så uheldig måde, at selv en tandkrone ikke kan redde tanden.

Det er med andre ord vigtigt at få sine tænder tjekket regelmæssigt, så eventuelle problemer enten kan tages i opløbet eller kan behandles, før problemet når at udvikle sig. Det kan i værste fald blive dyrt at udsætte et tandtjek, især hvis man har en gammel plastfyldning eller sølvfyldning.

Hvis du ønsker at høre mere så ring på telefon 43 64 89 80 eller skriv til os..

SKRIV TIL OS

    Tandlægerne Kanalens Kvarter

    Kanalens Kvarter 168
    2620 Albertslund
    Telefon 43 64 89 80
    mail@tandlægernekanalenskvarter.dk